Met welke vragen kan ik terecht bij een kinderdiëtist ?

Vragen over voeding en zwangerschap:

Welke voedingsmiddelen mag u wel en welke niet? Wat kunt u doen aan misselijkheid? Wat te doen aan hoge bloedsuikers, toename of juist afname in gewicht?

Vragen over borstvoeding en de voeding van de moeder tijdens de borstvoedingsperiode:

Vermoed een koemelkallergie bij de baby en geeft u borstvoeding? Voelt u zich moe en denkt u dat dit met het geven van de borstvoeding te maken heeft? Zijn er voedingsstoffen die men beter kunt mijden of juist extra moet nemen?

Vragen over gezonde voeding bij kinderen: 

Wat is een verantwoorde voeding voor kinderen? Krijgt mijn kind wel voldoende groenten en fruit? Hoe zorg ik ervoor dat de sfeer gezellig blijft aan tafel? Hoe wordt mijn kind een betere eter?

Vragen over groei en gewicht: 

Welk gewicht past bij mijn kind? Blijft mijn kind achter in de groei? Heeft mijn kind onder- of overgewicht?

Vragen over smaakontwikkeling:

Hoe leer ik mijn kind groente en/of fruit te eten? Is het voedingspatroon van mijn kind niet tweetonig? Waarom lust mijn kind zo weinig?

Vragen over voedings- of eetproblemen: 

Wanneer een kind weigert te eten of  door een lichamelijke oorzaak niet kan eten kan dit een ouder grote zorgen geven. Een kinderdiëtist kunt u helpen bij dit probleem. U staat er niet alleen voor.

Vragen over ontlasting: 

Heeft het kind vaak buikpijn, en lukt de stoelgang niet altijd goed? Heeft uw kind vaak dunne ontlasting? Een kinderdiëtist kan onderzoeken of voedingsfactoren een rol spelen.

Vragen over voedselallergie/-intolerantie: 

Verdenking op voedselallergie komt vaak voor bij kinderen. Voedingsmiddelen als melk, pinda, vis , tarwe enzovoort kunnen verdacht zijn. De kinderdiëtist kan een rol spelen bij het stellen van de diagnose en de behandeling. Zij helpt bij het zoeken naar alternatieven en zorgt ervoor dat uw kind geen voedingstekorten oploopt.

Coeliakie: 

De kinderdiëtist kan u informeren over het glutenvrij dieet. Zij helpt bij het zoeken naar alternatieven en zorgt ervoor dat het kind geen voedingstekorten oploopt.